Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Tijdens de netwerkbijeenkomst van afgelopen vrijdag waren alle ketenpartners aanwezig die betrokken zijn bij een nieuwe opleiding ICT van het mbo op Bonaire.

bonketenpartnersIn augustus 2020 start de opleiding ‘IT Systems and Devices’ op zowel niveau 3 als niveau 4. November vorig jaar is het onderwijsdossier voor de opleiding ‘IT Systems and Devices’ ingediend bij de Raad Onderwijs Arbeidsmarkt Caribisch Nederland (ROA CN). De opleidingen worden grotendeels overgenomen van het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Mondriaan in Nederland.

Doel van de mbo-opleidingen ICT is om de schaarste aan ICT-specialisten in CN te verminderen. Behalve met het bedrijfsleven en de overheden die de krachten bundelen om jongeren in CN op te leiden tot ICT-specialist, is er ook een samenwerking aangegaan met Plenchi di Trabou, die leer-werktrajecten gaat subsidiëren. De IT-opleiding is lang een zorgenkindje geweest van de school. De snelle verandering binnen deze sector vraagt om continue investeringen en dat is voor een kleinschalige mbo zoals die op Bonaire niet op te brengen. De samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven waarborgt dat de opleiding up-to-date kan blijven.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.