BES

Van onze correspondent
Kralendijk - De prachtige en unieke natuur van de zes Nederlands Caribische eilanden gaat de hoofdrol spelen in de bioscoopfilm ‘WOW! Caribbean Nature Uncovered’.

BONnatuur3Door middel van de unieke natuurfilm willen de makers iedereen laten meegenieten van de eilandnatuur en de gedeelde zorg voor deze natuur bevorderen. Het doel is om het publiek te inspireren en te motiveren om de natuur te behouden, met een focus op de kwetsbaarheid en veerkracht van deze bijzondere ecosystemen.
De film is het resultaat is een ambitieus multimedia-project geïnitieerd door de stichting 360º of Innovation uit Aruba en MN Media Group uit Nederland. WOW! gaat veel verder dan alleen een bioscoopfilm. Naast de film worden nog zes documentaires gemaakt. Ook komen er een podcast, een educatieplatform en een database. Lokale talenten op de eilanden krijgen de mogelijkheid om mee te doen aan het project, wat een mooie kans is voor deze talenten en het geeft het project de benodigde lokale input. Naast het beschermen van soorten en gebieden spelen ook educatie en bewustwording een belangrijke rol in het programma. Daarom werkt WWF-NL samen met lokale partner DCNA aan de ontwikkeling van educatieprojecten voor de jeugd op de zes eilanden. De samenwerking met ‘WOW! Caribbean Nature Uncovered’ is een volgende mooie stap in de missie voor natuurbescherming, waarbij de natuur van de Caribische eilanden in de schijnwerpers wordt gezet. Deze eilanden herbergen een rijke biodiversiteit die regelmatig voor lief wordt genomen of zelfs over het hoofd wordt gezien.
Bianca Peters, co-producer van WOW!: ,,Elke dag opnieuw raakt de adembenemende schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur op de Caribische eilanden me diep. Het is alsof ik telkens weer iets nieuws ontdek in de rijke biodiversiteit die de eilanden te bieden hebben. Met WOW! willen we niet alleen de schitterende natuur laten zien, maar ook een emotionele verbinding creëren tussen de eilanden en het Koninkrijk als geheel. Want heel eerlijk; hoeveel mensen in Nederland kennen de eilanden en de schitterende natuur op de eilanden echt? Ik geloof dat als we samen de liefde voor onze natuur delen, we een krachtige brug kunnen bouwen op veel meer thema's binnen onze samenleving. Het is onze missie om met deze film, de documentaires, de podcast, het educatieplatform, het talentenprogramma en de database een gezamenlijke waardering en verantwoordelijkheid voor onze omgeving te creëren, zodat toekomstige generaties net zo verwonderd kunnen zijn als wij.” Arno Verhoeven, executive director van DCNA zegt: ,,Door te laten zien hoe natuur een integraal onderdeel is van het leven op de eilanden, raakt de film de harten, emoties en zielen van mensen. Het is de missie van de makers en de partners om de pracht van de Caribische eilanden te tonen en daarmee een wereldwijde beweging aan te wakkeren voor het behoud van deze unieke ecosystemen.”

Foto WOW! / EMS Films


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.