Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Na diverse acties om alle ouders en verzorgers te wijzen op het recht op kinderbijslag, gaan medewerkers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op Bonaire de wijken in. kinderbijslagZij zoeken de komende weken de families op die nog geen kinderbijslag ontvangen om hen te informeren en zo nodig te helpen met het invullen van het aanvraagformulier. Kinderbijslag is een bijdrage in de kosten voor de opvoeding van kind(eren)van 0 tot 18 jaar. Alle ouders en verzorgers die burger zijn van Caribisch Nederland hebben recht op kinderbijslag, het maakt niet uit hoeveel ze verdienen.

De RCN-unit SZW betaalt de kinderbijslag uit, maar ouders moeten zelf een aanvraag doen om kinderbijslag te ontvangen. Het blijkt nu dat dit in sommige gevallen niet lukt. Ook op de Bovenwinden worden ouders en verzorgers direct benaderd en geïnformeerd over kinderbijslag. Per 1 januari 2020 is de kinderbijslag opnieuw verhoogd. Op Bonaire bedraagt deze voorziening nu 83 dollar per kind per maand, op Saba 84 dollar en op Sint Eustatius 85 dollar. Iedereen die voor een kind onder de 18 jaar zorgt, heeft recht op kinderbijslag.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.