Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Na diverse acties om alle ouders en verzorgers te wijzen op het recht op kinderbijslag, gaan medewerkers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op Bonaire de wijken in. kinderbijslagZij zoeken de komende weken de families op die nog geen kinderbijslag ontvangen om hen te informeren en zo nodig te helpen met het invullen van het aanvraagformulier. Kinderbijslag is een bijdrage in de kosten voor de opvoeding van kind(eren)van 0 tot 18 jaar. Alle ouders en verzorgers die burger zijn van Caribisch Nederland hebben recht op kinderbijslag, het maakt niet uit hoeveel ze verdienen.

De RCN-unit SZW betaalt de kinderbijslag uit, maar ouders moeten zelf een aanvraag doen om kinderbijslag te ontvangen. Het blijkt nu dat dit in sommige gevallen niet lukt. Ook op de Bovenwinden worden ouders en verzorgers direct benaderd en geïnformeerd over kinderbijslag. Per 1 januari 2020 is de kinderbijslag opnieuw verhoogd. Op Bonaire bedraagt deze voorziening nu 83 dollar per kind per maand, op Saba 84 dollar en op Sint Eustatius 85 dollar. Iedereen die voor een kind onder de 18 jaar zorgt, heeft recht op kinderbijslag.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.