Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Als we Aruba Airlines zouden toestaan om passagiers uit Venezuela te laten uitstappen in transit, moeten we dat alle andere luchtvaartmaatschappijen ook toestaan."

arubaairlines2,,Zodra dat duidelijk werd hebben we besloten geen vergunning te verlenen”, aldus minister-president Evelyn Wever-Croes gisteren tijdens haar wekelijkse persconferentie.
Enkele dagen geleden neigde de Ministerraad volgens haar ernaar het verzoek van Aruba Airlines in te willigen. De luchtvaartmaatschappij verkeert door de grenssluiting met Venezuela in financiële problemen, nu de lucratieve trips tussen Venezuela en Miami met een tussenstop op Aruba niet kunnen worden uitgevoerd. De directie van Aruba Airlines had de regering verzocht om voor hen een uitzondering te maken. Ze stellen dat het voortbestaan van het bedrijf in gevaar is en daarmee enkele tientallen banen.
De premier benadrukte dat het op zich mogelijk is om de passagiers van een vlucht van Aruba Airlines apart te houden op luchthaven Reina Beatrix, waardoor de kans dat ze bij de douane asiel kunnen aanvragen, niet groot is. ,,We kunnen met een Arubaans bedrijf afspraken maken, maar hebben geen controle over Venezolaanse maatschappijen. Daarom blijven de grenzen dicht en staan we geen transit toe voor Venezolanen.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).