Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Als we Aruba Airlines zouden toestaan om passagiers uit Venezuela te laten uitstappen in transit, moeten we dat alle andere luchtvaartmaatschappijen ook toestaan."

arubaairlines2,,Zodra dat duidelijk werd hebben we besloten geen vergunning te verlenen”, aldus minister-president Evelyn Wever-Croes gisteren tijdens haar wekelijkse persconferentie.
Enkele dagen geleden neigde de Ministerraad volgens haar ernaar het verzoek van Aruba Airlines in te willigen. De luchtvaartmaatschappij verkeert door de grenssluiting met Venezuela in financiële problemen, nu de lucratieve trips tussen Venezuela en Miami met een tussenstop op Aruba niet kunnen worden uitgevoerd. De directie van Aruba Airlines had de regering verzocht om voor hen een uitzondering te maken. Ze stellen dat het voortbestaan van het bedrijf in gevaar is en daarmee enkele tientallen banen.
De premier benadrukte dat het op zich mogelijk is om de passagiers van een vlucht van Aruba Airlines apart te houden op luchthaven Reina Beatrix, waardoor de kans dat ze bij de douane asiel kunnen aanvragen, niet groot is. ,,We kunnen met een Arubaans bedrijf afspraken maken, maar hebben geen controle over Venezolaanse maatschappijen. Daarom blijven de grenzen dicht en staan we geen transit toe voor Venezolanen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.