Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De toekomst van Aruba Airlines hangt aan een zijden draadje, nu de regering van het eiland geen toestemming geeft voor vluchten naar Venezuela.

arubaairlines Volgens premier Evelyn Wever-Croes kan er geen uitzondering worden gemaakt op de huidige grenssluiting.
Dat schrijft de website Zakenreis.nl. De Venezolaanse president Maduro sloot in februari eenzijdig de grens met Aruba, Bonaire en Curaçao. In mei kondigde hij echter aan snel de grens met Aruba weer te willen heropenen. Venezuela is een belangrijke markt voor Aruba Airlines. De kleine luchtvaartmaatschappij hervat op 28 juli de vluchtuitvoering tussen Aruba en Miami en hoopte reizigers uit Venezuela via Aruba naar de VS te kunnen vervoeren.
Premier Wever-Croes is echter bang voor illegale immigratie en wil eerst een Esta-systeem operationeel hebben voor reizigers tussen Venezuela en Aruba. Het duurt nog minstens twee maanden voordat die maatregel is ingevoerd.
Een verzoek van Aruba Airlines om, als uitzondering op de grensafsluiting, tóch transitpassagiers te mogen vervoeren, werd door de premier afgewezen.
De luchtvaartmaatschappij vreest nu dat het niet langer kan overleven en dat de circa tweehonderd medewerkers binnenkort op straat komen te staan. De regering deelt die zorg, en zegt in een verklaring op zoek te zijn naar mogelijkheden om de sluiting van Aruba Airlines te voorkomen.
De Venezuela-crisis eiste al eerder slachtoffers. Zo droeg het uitblijven van geld uit het buurland bij aan de ondergang van Insel Air.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).