Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Arubaanse overheid gaat binnenkort een onderzoek doen naar de problematiek van verslavingen, waaronder aan alcohol en drugs.

verslavingHet onderzoek is een initiatief van het ministerie van Toerisme, Volksgezondheid en Sport en de collega’s van Sociale Zaken, en maakt deel uit van het Sociaal Crisisplan.
Op Aruba doen verhalen de ronde over de vele verslaafden die niet zonder genotsmiddelen als alcohol en drugs kunnen. Als gevolg daarvan ontstaan problemen rond de veiligheid van de burgers en sociale problemen. Omdat precieze cijfers ontbreken, wordt een onderzoek opgezet. Het laatste onderzoek naar verslavingen dateert van 22 jaar geleden.
Het verslavingsonderzoek wordt uitgevoerd door Caribbean Reality Studies Center, onder leiding van Glenn Sankatsing. Die was eind vorige eeuw ook betrokken bij het nationale verslavingsonderzoek.
Het onderzoek moet uitwijzen welke factoren een rol spelen bij het ontstaan van verslavingen. Sankatsing hoopt te kunnen concluderen wat de precieze oorzaak is van verslavingen, zodat kwetsbare personen tijdig geholpen kunnen worden. Het onderzoek heeft de steun van alle organisaties die zich inzetten voor de opvang en ondersteuning van verslaafden.
Een belangrijk doel van het onderzoek is om in kaart te kunnen brengen welke sociale of culturele aspecten bijdragen aan het gebruik van verslavende middelen. Zo hoopt de overheid uiteindelijk te komen tot beleid dat bijdraagt tot gezonder leven.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.