Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Jan de Ruijter heeft een artikel geplaatst in MEP-krant Solo di Pueblo, waarin hij aangeeft geen bewijzen te hebben voor zijn beschuldigingen van fraude en corruptie aan het adres van minister Paul Croes van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Jeugd.

Daarin staat onder andere: ,,..wil ik middels deze correctie wel verduidelijken dat ik op dit moment inderdaad (nog) geen bewijs kan aandragen voor mijn stellingen: dat werkvergunningen verkocht worden door de coördinatoren van de minister voor hem voor duizend florin per stuk en dat de minister steelt, bedriegt en fraudeert"....,,en indien ik mijn artikel NIET of nog niet hard kan maken, ik zonder enige aarzeling zou rectificeren.”

De Ruijter voert in Solo een hetze tegen diverse bewindslieden die hij zonder uitzondering beticht van fraude en corruptie. Minister Croes was onlangs het mikpunt en besloot juridische stappen te nemen tegen de schrijver van het stuk, die lid is van de politieke partij van voormalig minister Booshi Wever, de UPP. De Ruijter wachtte de zaak niet af, maar trok afgelopen dinsdag zijn uitlatingen in.

Minister Croes is blij met die reactie. In een korte reactie zei hij: ,,Dit is zeker een klap in het gezicht van Jan de Ruijter en Solo di Pueblo. We moeten dit soort individuen niet zomaar hun gang laten gaan en toestaan dat ze mensen zwart maken. Ik ken de man niet en weet niet wat hem drijft, maar ik ben erg blij dat hij zijn beschuldigingen aan mijn adres heeft teruggetrokken.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).