Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Naar verluid heeft minister Alex Schwengle van Volksgezondheid, Ouderenbeleid en Sport, de volledige staf van zijn ministerie geschorst.

Er zijn vertrouwelijke documenten gelekt en de minister wil uitzoeken wie dat heeft gedaan, voordat hij zijn personeel weer aan het werk laat gaan.
De laatste tijd doken geregeld documenten van vertrouwelijke aard op in de media, die afkomstig waren van het ministerie van Schwengle. De stukken werden gebruikt om genomen besluiten te ondergraven. Het had er alle schijn van dat het lek zat bij Bureau Interne Diensten, het secretariaat van de ministerraad of de Directie Financiën, maar na onderzoek bleken de stukken uit de directie omgeving van minister Schwengle zelf afkomstig te zijn. Daarop stuurde Schwengle zijn gehele staf naar huis. Niet eerder nam een minister een dergelijke drastische beslissing.
De bewindsman is het weekend in Panama geweest om een vergadering van Paho/WHO bij te wonen, maar wil uiterlijk woensdag duidelijkheid over wie hij wel of niet kan vertrouwen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).