Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - ,,Aruba is op de goede weg als het gaat om beleid ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering.”

Dat zei minister Angel Bermudez van Financiën en Overheidsorganisatie bij zijn terugkeer uit Parijs, waar hij vorige week de jaarlijkse ‘Peer Group Review’ bijwoonde van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

Als land van het Koninkrijk der Nederlanden is Aruba aangesloten bij de Oeso. Bij de vergadering in Parijs waren ongeveer dertig landen vertegenwoordigd. ,,Elk van de landen heeft een rapport uitgebracht en daar moesten vragen over worden beantwoord”, verklaarde Bermudez. ,,Mijn antwoorden vielen in goede aarde en Aruba is erg goed voor de dag gekomen. Ons ‘rapportcijfer’ was bijna het hoogste van de hele groep”, aldus de minister, die aangaf, dat het resultaat nog definitief gemaakt moet worden tijdens het ‘Global Forum’ in maart.

Een van de zaken waarover is gesproken, is de uitwisseling van financiële informatie. Landen kunnen daar onder bepaalde voorwaarden om vragen, als er mogelijk sprake is van witwassen of terrorismefinanciering. ,,We voldoen aan verzoeken vanuit het buitenland, maar we moeten nog proberen dat sneller te doen”, aldus minister Bermudez. Hij gaf aan dat de belastingwetgeving van Aruba verouderd is en dat sommige oude artikelen een vlotte afhandeling van gegevensuitwisseling in de weg staan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.