Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - ,,Aruba is op de goede weg als het gaat om beleid ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering.”

Dat zei minister Angel Bermudez van Financiën en Overheidsorganisatie bij zijn terugkeer uit Parijs, waar hij vorige week de jaarlijkse ‘Peer Group Review’ bijwoonde van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

Als land van het Koninkrijk der Nederlanden is Aruba aangesloten bij de Oeso. Bij de vergadering in Parijs waren ongeveer dertig landen vertegenwoordigd. ,,Elk van de landen heeft een rapport uitgebracht en daar moesten vragen over worden beantwoord”, verklaarde Bermudez. ,,Mijn antwoorden vielen in goede aarde en Aruba is erg goed voor de dag gekomen. Ons ‘rapportcijfer’ was bijna het hoogste van de hele groep”, aldus de minister, die aangaf, dat het resultaat nog definitief gemaakt moet worden tijdens het ‘Global Forum’ in maart.

Een van de zaken waarover is gesproken, is de uitwisseling van financiële informatie. Landen kunnen daar onder bepaalde voorwaarden om vragen, als er mogelijk sprake is van witwassen of terrorismefinanciering. ,,We voldoen aan verzoeken vanuit het buitenland, maar we moeten nog proberen dat sneller te doen”, aldus minister Bermudez. Hij gaf aan dat de belastingwetgeving van Aruba verouderd is en dat sommige oude artikelen een vlotte afhandeling van gegevensuitwisseling in de weg staan.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).