Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tennisser Jean-Julien Rojer kijkt, tijdens twee weken vakantie bij zijn ouders op Curaçao, terug op een topjaar. Met zijn dubbelpartner Horia Tecau won hij Wimbledon en de ATP World Tour Finals. Ook in 2016 staat het beste dubbelteam ter wereld weer op de belangrijkste toernooien. Maar het komende seizoen staat vooral in het teken van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus.
Rojer komt op de Olympische Spelen uit voor het Nederlandse team en speelt daar met Robin Haase. ,,Ja, ik denk dat we zeker een kans maken om te winnen”, zegt hij. ,,We hebben vaker samen gespeeld en met goede resultaten, tijdens de Davis Cup bijvoorbeeld.” De Curaçaose tennisspeler zal ter voorbereiding op de Olympische Spelen met Haase aan verschillende kleinere toernooien meedoen. Daarmee komt zijn tweede ambitie, om beste dubbelspeler van de wereld te worden, in gevaar.
Dubbelspelers classificeren zich behalve als team ook als individu voor een plek op de ranglijslijst van beste spelers. Tecau en Rojer staan op dit moment als team - na hun overwinning op de tweelingbroers Bob en Mike Bryan in de halve finale van de ATP World Tour Finals - op de eerste plaats van de wereldranglijst. Maar als individu moet Rojer nog genoegen nemen met een derde plek op de ranglijst. De Braziliaan Marcelo Melo gaat aan kop en Rojers partner Tecau staat tweede. ,,Tecau en ik hebben evenveel punten, maar ik heb twee toernooien meer gespeeld”, legt Rojer uit. ,,De Davis Cup en in München met Andy Murray. Daardoor is mijn gemiddelde net iets slechter.” Omdat hij volgend seizoen weer aan veel kleine toernooien mee moet doen ter voorbereiding op de Olympische Spelen, verwacht Rojer niet dat het in 2016 al lukt om als individu eerste te worden in de wereldranglijst voor dubbelspelers.
Maar ook als team moeten Rojer en Tecau zich volgend seizoen opnieuw bewijzen. Na twee weken vakantie op Curaçao, vliegt Rojer volgende week alweer naar Miami en begint hij met Tecau met de trainingen voor het eerste grote toernooi in januari: de Australian Open. Rojer: ,,Het voelt als een voorsprong op de concurrentie. De meeste spelers nemen wat langer rust.” De gevaarlijkste tegenstanders blijven de broers Bryan. ,,Ik verwacht dat ze sterk terugkomen. Maar we hebben nu één keer van ze gewonnen, hopelijk lukt dat vaker.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.