Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Negen getalenteerde voetballers van 9, 10 en 11 jaar oud van de topklasse van ‘Voetbal Met Passie’ (VMP), uit Breda en omgeving, liepen eind november gehuld in dikke wintertrainingsjacks een sponsorloop voor ‘voetballers onder de zon’. Doel was geld in te zamelen voor een reis naar Curaçao. Naast heel veel voetbal moesten de jongens ook ‘gewoon naar school gegaan’ en dat hebben ze gedaan op het Albert Schweitzercollege.
Deze week heeft de groep meegetraind met de nationale selectie van de Curaçaose Voetbalbond (FFK) onder leiding van trainer Hans van Eelden. Naast verder clinics en een wedstrijd bij CVV Willemstad en een openingswedstrijd tegen de selectie van United Soccer van oud-voetballer Uriel Trustfull, hebben ze ook cultuur opgesnoven, musea bezocht en de week afgesloten met een panna-tournament op het strand tegen selectiespelers van het eiland.
Ook hebben de VMP-voetballers als dank voor de gastvrijheid op het Albert Schweitzercollege aan de groepen 6, 7 en 8 een techniekdemonstratie en bewegingslessen gegeven. Hun verblijf is afsloten met een cadeau: nieuwe ballen, bidons, handdoeken en veel nieuwe boeken voor de bibliotheek als dank voor de gastvrijheid.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).