Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Taipei/Willemstad - De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands zijn tijdens het Premier 12 toernooi uitgeschakeld.

Amerika bleek te sterk voor de spelers uit het Koninkrijk. De Verenigde Staten won de kwartfinale gisteren met 6-1.
De Premier 12 is het honkbaltoernooi waaraan de twaalf beste landen van de wereld deelnemen. Gisteren kende de wedstrijd een goede start. In de derde inning kwam Oranje op een 0-1 voorsprong. Maar bij dat punt, gemaakt door Kalian Sams, zou het achteraf gezien blijven.
In de tweede helft van de vijfde inning kantelde de wedstrijd. Op het werpen van reliever Orlando Yntema scoorden de Amerikanen drie runs. Het Team Kingdom blunderde op het veld met maar liefst vier veldfouten. In de tweede helft van de zevende inning voegde de ploeg van manager Willy Randolph er nog twee runs aan toe, plus nog eentje in de achtste inning.
Aanvallend stelde Nederland daar maar vier hits tegenover op starter Zack Segovia en reliever Brooks Pounders. Met een vangbal op een klap van Curt Smith in het linksveld in de negende inning is het toernooi in Taiwan voor Team Kingdom of the Netherlands voorbij.
Voor de wedstrijd nam de ploeg noodgedwongen afscheid van beoogd starter Jair Jurrjens, van wie de vader eerder op de dag was overleden. Met dit verlies heeft het team in totaal afscheid moeten nemen van zes dierbaren in korte tijd. Volgens de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softballbond heeft dit zijn invloed gehad in de mentale weerbaarheid. De KNBSB: ,,Maar Team Kingdom of the Netherlands heeft wel bewezen dat iedereen voor elkaar door het vuur gaat.”
Helemaal met lege handen gaat het Koninkrijksteam niet naar huis. Aan de plek bij de laatste acht hangt 225.000 dollar aan prijzengeld vast.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).