Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Taipei/Willemstad - De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands zijn tijdens het Premier 12 toernooi uitgeschakeld.

Amerika bleek te sterk voor de spelers uit het Koninkrijk. De Verenigde Staten won de kwartfinale gisteren met 6-1.
De Premier 12 is het honkbaltoernooi waaraan de twaalf beste landen van de wereld deelnemen. Gisteren kende de wedstrijd een goede start. In de derde inning kwam Oranje op een 0-1 voorsprong. Maar bij dat punt, gemaakt door Kalian Sams, zou het achteraf gezien blijven.
In de tweede helft van de vijfde inning kantelde de wedstrijd. Op het werpen van reliever Orlando Yntema scoorden de Amerikanen drie runs. Het Team Kingdom blunderde op het veld met maar liefst vier veldfouten. In de tweede helft van de zevende inning voegde de ploeg van manager Willy Randolph er nog twee runs aan toe, plus nog eentje in de achtste inning.
Aanvallend stelde Nederland daar maar vier hits tegenover op starter Zack Segovia en reliever Brooks Pounders. Met een vangbal op een klap van Curt Smith in het linksveld in de negende inning is het toernooi in Taiwan voor Team Kingdom of the Netherlands voorbij.
Voor de wedstrijd nam de ploeg noodgedwongen afscheid van beoogd starter Jair Jurrjens, van wie de vader eerder op de dag was overleden. Met dit verlies heeft het team in totaal afscheid moeten nemen van zes dierbaren in korte tijd. Volgens de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softballbond heeft dit zijn invloed gehad in de mentale weerbaarheid. De KNBSB: ,,Maar Team Kingdom of the Netherlands heeft wel bewezen dat iedereen voor elkaar door het vuur gaat.”
Helemaal met lege handen gaat het Koninkrijksteam niet naar huis. Aan de plek bij de laatste acht hangt 225.000 dollar aan prijzengeld vast.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.