Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Taichung - Team Kingdom of the Netherlands speelt vandaag in de kwartfinales van de Premier 12 tegen de Verenigde Staten (VS).

De honkballers van het Koninkrijksteam verloren hun laatste groepswedstrijd tegen Canada (1-3) en werden daardoor derde in poule A. De Amerikanen wonnen in tien innings met 3-2 de wedstrijd om de tweede plaats in poule B van Zuid-Korea.

Koploper Canada legde in de laatste groepswedstrijd het tot nu toe getoonde slaggeweld van het Koninkrijk het zwijgen op. Weliswaar werden zes honkslagen geslagen, maar veel resultaat leverde dat niet op. De Canadezen gingen effectiever om met hun vier honkslagen. 

Pitcher Diegomar Markwell begon goed en hield Canada vijf slagbeurten op de nul. Maar in de zesde inning pakten de Canadezen een 2-0 voorsprong door een tweehonkslag van Jordan Lennerton met twee man op de honken. Team Kingdom scoorde nog wel tegen door een tweehonkslag van Wladimir Balentien, maar dat leverden slecht 1 punt op van Chris Garia. Een solohomerun van Canadees Sean Jamieson bracht de eindstand op het bord.

Zuid-Korea tegen VS werd een ware thriller. Na de reguliere negen innings stond het 2-2. In de verlenging werd het beslissende Amerikaanse punt gescoord door Adam Frazier, die even eerder onterecht safe was gegeven bij het stelen van het tweede honk.
Team Kingdom en Team USA stonden tijdens de voorbereiding op de Premier 12 ook al tegenover elkaar. De VS wonnen toen nipt met 3-2. De kwartfinalewedstrijd wordt gespeeld in Taipei.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.