Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ziet ernaar uit dat de Curaçaose top dubbeltennisser Jean Julien Rojer en zijn partner Horia Tecau dit jaar als eerste eindigen in de ATP Doubles Team Rankings van de Emiraten bij het komende toernooi dat gespeeld wordt in London Engeland. Dat staat op de website van ATP Worldtour.
Het tweetal startte deze week met een achterstand van 245 punten op het tennisduo Bob en Mike Bryan. Zij doen echter deze week niet mee want Bob verwacht de geboorte van zijn derde kindje. Het Nederlands-Roemeense duo staat nu aan de top bij de ‘Swiss Indoors Basel’, waar 500 rankingpunten verdiend kunnen worden door het winnende team. ,,Omdat we zo’n geweldige Grand Slam hadden dit jaar, hebben we ons dicht bij de nummers 1 gemanoeuvreerd”, aldus Tecau op genoemde website. ,,We kijken uit naar de komende weken. Er zijn nog drie events dit jaar en nog vele punten te winnen. Maar we gaan ervoor deze week.”Het wordt een uitdaging, zo stelt de website, want er zijn alleen twee teams die vanaf 2003 van ‘de Bryans’ hebben gewonnen. Dat was het dubbelpaar Mark Knowles en Daniel Nestor in 2004 en later Nestor en Nenad Zimonjic in 2008. Nu staan Rojer en Tecau in de rij, die dit jaar al wonnen in Rotterdam en tot de semi-finales doordrongen bij de Australian Open en Roland Garros. Rojer zegt echter: ,,Ik heb bij de ATP-wedstrijden niet altijd mijn beste tennis kunnen laten zien. Het is altijd al een opgave geweest om ervoor geplaatst te worden, waarvoor al vele wedstrijden gespeeld en gewonnen moesten zijn. Maar dat neemt niet weg dat ik toch wat wil laten zien dit keer. We gaan ons nu anders voorbereiden, want we hebben met minder druk dit stadium bereikt. Nu is er ruimte om te trainen en de schema’s goed in elkaar te zetten.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.