Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ruim 2.200 kinderen in de leeftijd van zes tot en met dertien jaar oud hebben dit weekend de benen uit hun lijf gelopen voor hun school. De kinderen van 35 verschillende scholen deden mee aan de zogenoemde Lito-loop. Met deze jaarlijks terugkerende loop kunnen de kinderen geld verdienen voor hun school. Deze editie van de Lito-loop kende wederom vele winnaars. In totaal werd er 14.000 gulden verdeeld.
Van 15.00 tot 18.00 uur werd er in het Stadion Ergilio Hato in Brievengat gelopen. Elke categorie heeft een eigen afstand die overbrugd moet worden en er zijn prijzen voor zowel de jongens als de meisjes. De winnaar van elke categorie wint 1.000 gulden voor de school waar hij of zij voor uitkomt, wie op de tweede plek komt wint 500 gulden en wie op de derde plek komt 250 gulden voor de school. De loop is onderdeel van het project ‘Kuida Bo Skol i Stima Bo Skol’ (zorg voor je school en houd van je school red.) en wordt georganiseerd door spaarmascotte Lito, Maduro & Curiel’s Bank en de Curaçaose Atletiek Bond.
Bij de meisjes won in de leeftijdscategorie 6-7, Shanay Obispo 1.000 gulden voor haar school het St. Francisus College, op de tweede plek eindigde Dena Barby van de M.M. Römerschool en nummer drie werd Sienna Huisden van de Dr. Albert Schweitzer School. In de categorie 8-9 werd bij de dames Kyrsha Neuman van de Joan Maurits School, gevolgd door Alexia de Jesus van het St. Albertus College en Mehaydi Isabella van de Helfrich Krijtschool. Vanessa Mercera van het Vigdis Jonckheer Mensing College werd eerste in de categorie 10-11, op de voet gevolgd door Kiyona Richardson van de Mgr. Willem Ellis School. Caroline Hato sluit de rij, afkomstig van het Coromoto College. In de oudste categorie werden er bij de dames Riesmarly Tokaay van de Mgr. Willem Ellis School eerste, Yohennessey Mambi van de CML Maduro School werd tweede en Jathsury Rosa van het Kolegio Sta. Clara werd derde.
Ook bij de jongens werd er stevig gestreden om de prijzen. In de oudste categorie wonnen Armin Kalvenhoven van de Mgr. Willem Ellis School, Jeardyann Peterson van het Kolegio Chaya Willems werd tweede en Edsel Mathilda derde van het Mgr. Niewindt College. Noah Kaper van de Dr. Albert Schweitzer School werd eerste in de categorie 10-11, Nikail Melfor van de Divi Divi School tweede en Izahir Kraal van de Nelly Winkel School derde. In de leeftijdscategorie 8-9 won Rodion Martis Bito van het Kolegio Chaya Willems, Daijurdion Libier van het Kolegio Sta. Famia werd tweede en derde werd Tobias Kasper van de Dr. Albert Schweitzer School. In de jongste categorie 6-7 werd Djevan Jansen van het Berg Carmel College eerste, Ri-Jainel Euson van Sta. Rosa de Lima tweede en derde Antoine Pietersz van de Dr. Albert Schweitzer School.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.