Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Paramaribo - Het internationale Dolfijn Open tennistoernooi is van start gegaan met een wedstrijd tussen nieuwkomer Jamie Roep en Soetjipto Verkuyl. Het gaat om één van de meest toonaangevende toernooien in de regio waaraan spelers uit Nederland, Curaçao, Frans-Guyana, Barbados en Suriname meedoen. ,,De professionele opzet, de Surinaamse gastvrijheid en het prijzengeld vormen de basis voor succes en de groei van het toernooi”, zo staat op internet te lezen.
,,Roep won de eerste set met een score van 6-2 en even leek het in de tweede set erop dat Verkuyl plannen had Roep het leven zuur te maken, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd met eenzelfde score. Roep gaat dus door naar de kwartfinales waar zijn tegenstander de Antiguaan Kevin Gardner is”, aldus de organisatie.
Het treffen tussen Derk de Vries en Jurgen Lieuw Kie Song vond tegelijkertijd plaats. De Vries toonde vanaf de start aan dat hij snel zaken wilde doen en trok de eerste set dan ook zonder veel problemen naar zich toe met een 6-1 score. In de tweede set bood Jurgen Lieuw Kie Song meer tegenstand maar kon toch niet verhinderen dat de Vries uiteindelijk met 6-2 aan het langste eind trok. De Vries staat een moeilijke partij te wachten want hij treft één van de finalisten van vorig jaar, Marc Antoine Linvall uit Frans Guyana.
De avond werd afgesloten met het eerste optreden van één van de vier buitenlanders. In de kwart finale nam Andrew Thorton uit Barbados het op tegen Henk van Dijk, die zeer agressief van start ging en een 2-0 voorsprong wist te behalen. Thornton vocht zich terug en nam daarna een 3-2 voorsprong om uiteindelijk met 6-3 de eerste set af te sluiten. De tweede set verliep op eenzelfde manier. Van Dijk nam een voorsprong, maar uiteindelijk werd het wederom een 6-3 score in het voordeel van de Barbadiaan die de zege helemaal niet cadeau heeft gekregen. Door deze zege plaatste Thornton zich als eerste voor de halve finales die vandaag van start gaan. Zijn tegenstander zal komen uit de wedstrijd tussen Derk de Vries en Mark Antoine Linvall.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).