Al het nieuws

Van een onze verslaggevers
The Bottom - Ruim 85 procent van de volwassen bevolking van Saba is gevaccineerd tegen Covid-19. Het gaat om in totaal 1.328 personen in de eerste vaccinatieronde. Dat is meer dan 70 procent van de totale bevolking van het eiland.

sabaDit heeft het Openbaar Lichaam Saba bekendgemaakt. Saba loopt nu voorop in het Koninkrijk als het gaat om het aantal vaccinaties. Ook internationaal heeft het eiland het uitzonderlijk goed gedaan.

Saba is al vroeg begonnen met het verstrekken van informatie aan de gemeenschap over de veiligheid van het vaccin en het vaccinatieproces. Er werden meer dan 30 bijeenkomsten gehouden met persoonlijke ontmoetingen, waaronder bijeenkomsten van gemeentehuizen, bezoeken aan scholen, kerken, organisaties en particuliere bedrijven.

Gisteren heeft Saba's Outbreak Management Team (OMT) de Eilandsraad geïnformeerd over de resultaten van de eerste ronde van het vaccinatieprogramma en om te bespreken wat de hoge dekking betekent voor de huidige maatregelen na 1 mei wanneer het eiland gedeeltelijk heropent, afhankelijk van de ontwikkelingen van de pandemie.

De komende weken ontvangt Saba de volgende batch van het Moderna-vaccin uit Nederland voor de tweede ronde. Eind maart vindt de tweede vaccinatieronde plaats.

Terugkijkend op zeven dagen vaccineren in de eerste ronde zei Koen Hulshof, hoofd van de Saba Public Health Department: ,,Het team is moe, maar tevreden. Het was veel werk en het is geweldig om te zien dat het werkelijkheid is geworden. Er was van het begin tot het einde een positieve sfeer.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.