Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao is door het boekingsplatform Booking.com uitgeroepen tot een van de tien ‘trending bestemmingen’ voor 2025. Deze erkenning komt voort uit het jaarlijkse Travel Predictions-onderzoek, dat zich richt op een voorspelling van het reisgedrag van consumenten in het jaar erop.

F01 Handelskade DushiHet onderzoek betreft een steekproef die is gehouden onder bijna 28.000 respondenten van over de hele wereld, die van plan zijn om de komende 12 tot 24 maanden op reis te gaan. In de maanden juli en augustus vulden zij een online enquête in, waarbij zij een keuze konden maken uit een bestemming uit de top 1.000 meest geboekte bestemmingen op Booking.com. De resulterende lijst werd vervolgens gesorteerd op jaar-op-jaar toename.

Curaçao wordt in de publicatie van top tien omschreven als een ‘ongerept eiland’ vlak voor de kust van Venezuela, vol met ‘dramatische kliffen, subtiele baaien en epische uitzichten op de Caribische zee’.

Willemstad wordt geroemd om haar levendigheid en om de pastelkleurige koloniale gebouwen. Als highlights worden onder meer genoemd de Plasa Bieu, de straatkunst en het Riffort.

Verder blijkt uit het onderzoek dat 67 procent van de reizigers in 2025 minder drukke bestemmingen willen kiezen. Ook bestemmingen voor luxe retraites zijn populair, net als bestemmingen die veel nachtelijk vertier bieden. Dit laatste zou te maken hebben met de stijgende temperaturen overdag.

Andere plaatsen die, naast Curaçao, op de lijst met trending bestemmingen staan, zijn Sanya in China, het Italiaanse Triëst, João Pessoa in Brazilië, Tromsø in Noorwegen, het Franse Tignes, San Pedro de Atacama in Chili, Naha in Japan, Villajoyosa in Spanje en de Amerikaanse stad Houston.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.