Van onze redactie
Willemstad - Kunuku Man en zijn team doen bijzonder goed werk. Maar het mag niet zo zijn dat hoe meer Kunuku Man en zijn vrijwilligers doen om het eiland schoon te maken, hoe minder de overheid - lees: het MFK/PNP-kabinet van premier Gilmar Pisas - doet.

kunukumanDaar lijkt het soms en steeds vaker wel op, want in grote delen van Curaçao gebeurt er vanuit de overheid nagenoeg niets.
Reden voor Kunuku Man om na de laatste schoonmaakactie van zondag 23 juni tegen de ‘beste mede-eilandbewoners’ te zeggen dat hij en zijn groep voor het opruimresultaat slechts één woord over heeft: ,,Schandaliggggg.”
De Nijlweg is weer 1.500 meter - anderhalve kilometer - schoongemaakt en dat levert het volgende ‘boodschappenlijstje’ op: 965 lege bierflesjes (193 kilo voor de glasbak); 450 plastic flessen (9 kilo voor de recycling); 300 aluminium blikjes (4 kilo voor recycling); 13 kilo aan ‘overig plastic’ (recycling); en 111 kilo aan ‘rest rotzooi’ (goed voor de landfill).
Alles bij elkaar ‘een schandalige 330 kilo’. ,,Mensen, hou je rotzooi in je auto en gooi het thuis in je eigen kliko. En voor de ‘vrachtauto’s: dek je lading af met een net, want dit keer is er veel karton (dozen) en piepschuim, wat van deze auto’s afwaait, opgeruimd.”
En zo eindigt het bericht: ,,Namens Curaçao alvast hartelijk dank! Kunuku Man geeft een bijzonder grote pluim voor de ‘fantastische toppers’ die hebben geholpen. ,,Jullie hebben allen een groot hart voor Curaçao.”
Nu de overheid (lees: de regering) nog.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.