Opties: Prostitutiecentrum, woon- en zorgcentrum of digitale hub

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister-president Gilmar Pisas (MFK) heeft gisteren in het vragenuurtje in de Staten uitgelegd dat er drie scenario’s onderzocht en uitgewerkt worden door de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) voor de bestemming van Campo Alegre. Hij benadrukt overigens dat hij liever niet spreekt van ‘Campo Alegre’, want dat was de voormalige bestemming. Het terrein en de daarop gevestigde gebouwen worden door hem Kunuku Hatún genoemd.

F01 CampoHij geeft toe dat zijn partij MFK tijdens de verkiezingscampagne heeft beloofd het prostitutiecentrum weer te openen. Dat is dan ook een van de opties voor het opgekochte terrein van 72 hectare met gebouwen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals een senioren woon- en zorgcentrum en een digitale hub.

Voor deze drie alternatieven worden door Soab studies verricht waarbij gekeken wordt naar de financiële, sociaal-maatschappelijke, juridische en technische implicaties. ,,Wat zijn de voordelen, nadelen, randvoorwaarden en risico’s verbonden aan elk scenario? Stakeholders en focusgroepen worden hierin meegenomen. Daarnaast heeft Soab de opdracht gekregen een prostitutiebeleid op te stellen. Daarvoor moet gesproken worden met verschillende stakeholders, zoals het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), de gezondheidsinspectie, huisartsen en politie waar het bijvoorbeeld gaat om overlast”, zo legt Pisas uit aan onafhankelijk Statenlid Zita Jesus-Leito die het vragenuurtje aanvroeg en in antwoord ook op vragen die naderhand door andere Statenleden zijn gesteld.

Zo is opgemerkt dat ‘we er niet onderuit kunnen dat er grote behoefte is in de samenleving aan prostituees’. Pisas: ,,Als Kunuku Hatún geen prostitutiecentrum wordt, dan moet er een andere plek komen om prostitutie te centraliseren en er weer de controle over terug te krijgen. Ik ben me ervan bewust dat het nu ongecontroleerd is met alle negatieve gevolgen van dien. Ik ben politie geweest en heb alleen in die hoedanigheid Campo Alegre bezocht. Dus ik weet hoe groot de behoefte is. Toen ik meeliep met de Seú-optocht vroegen acht van de tien mannen mij wanneer Campo weer opengaat.”

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.