Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Docent Papiaments Gilliard ‘Tito’ Doran van het Dr. Albert Schweitzer College Parera (vsbo) is geselecteerd uit vele inzendingen voor de verkiezing Leraar van het jaar 2024 in de sector voortgezet onderwijs.

TitoDoranHij zit nu in de top tien. Bij de volgende ronde worden dit er drie en dan in oktober uiteindelijk één. Hij is dus verkozen tot de top 10 van de ‘Leraar van het jaar’-verkiezing, als eerste docent ooit vanuit Curaçao. De docent van het jaar 2012, Kirsten Cuppen in Nederland schrijft: ,,Ik heb gezien dat er heel veel docenten waren aangemeld in zijn sector, dus zijn collega’s en leerlingen hebben enorm hun best gedaan om de jury te overtuigen. Normaal gesproken stuurt de ‘Leraar van het jaar’-stichting een taart naar de finalisten, maar dat is nu wat lastig.” Toch is Doran in het zonnetje gezet en wel door de eigen minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree ‘Cey’ van Heydoorn (MFK), vergezeld door parlementslid vader Gilbert ‘Gibi’ Doran (MFK). Op verzoek van de minister en in samenwerking met de schooldirectie, de schooldirecteur en de docenten, werd een activiteit georganiseerd zodat de minister gisterochtend de aankondiging kon doen.
Doran is ook gefeliciteerd door Pieter Uitenbogaard, docent van het jaar 2023 en Kennedy Thielman, docent aan de Hogeschool Tilburg. De Stichting Leraren van het Jaar organiseert elk jaar de verkiezing Leraar van het Jaar. Op de website staat uitgelegd dat het bestuur bestaat uit leraren die zelf ook Leraar van het Jaar zijn geweest. In 1999 is de eerste verkiezing georganiseerd voor de Leraar van het Jaar in het voortgezet onderwijs om het beroep op een positieve manier onder de aandacht te brengen.

Tito Doran in het zonnetje gezet door minister Van Heydoorn (rechts) en Statenlid en vader Gibi Doran (links). Foto Jeu Olimpio


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.