Tussen Jaanchie’s en Playa Piskadó 120 kavels

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op de heuvels bij Westpunt moet, als het aan projectontwikkelaar Alexander Rodolfo Vishnu Da Costa Gomez ligt, ‘een tweede Coral Estate’ verrijzen, zoals hij het zelf noemt. Er zouden 120 kavels komen, waarop verschillende vakantiehuizen gebouwd gaan worden, en waarschijnlijk ook een hotel of appartementencomplex met enkele tientallen kamers.

CoralWestpunt1Verder is het plan dat er tevens lege kavels aangeboden gaan worden. ,,Wel komt er een Vereniging van Eigenaren (VVE), die onder meer regels stelt aan het zelf bebouwen van een kavel”, aldus Da Costa Gomez tegen het Antilliaans Dagblad.
Ter verduidelijking van de precieze locatie, legt hij uit dat die ten westen ligt van het bekende restaurant Jaanchie’s. Da Costa Gomez benadrukt dat het uitzicht er prachtig is. De tot voor kort nog groene heuvels zijn op grote delen ‘kaal gemaakt’.
Als klap op de vuurpijl is er ook nog een ‘beroemde attractie’, die volgens de projectontwikkelaar onderdeel zal zijn van het project. In dit stadium wil hij nog niet vertellen wat hij precies bedoelt. ,,Ik kan wel zeggen dat de attractie wereldwijd bekend is. In het Caribisch gebied zijn er al een of twee soortgelijke attracties, maar binnen de voormalige Antillen wordt dit de eerste”, aldus Da Costa Gomez.
De projectontwikkelaar vertelt dat het verkavelingsplan is ingediend bij de Uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP). Minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) zou volgens hem ook op de hoogte zijn van de plannen, en erg enthousiast zijn.
Ook is de ‘algemene voorlopige bouwvergunning’ volgens Da Costa Gomez al aangevraagd. Hoewel die nog niet is verstrekt, wordt de grond al wel bouwrijp gemaakt. Minister Cooper legt desgevraagd aan deze krant uit: ,,Voor het bouwrijp maken van een terrein hoef je geen vergunning te hebben. Zolang je er niks op bouwt.”
Volgens Da Costa Gomez was er in eerste instantie onduidelijkheid over het bestemmingsplan. Het was niet duidelijk of het om een groen gebied of om stedelijk gebied ging. De projectontwikkelaar vertelt dat hij zwart op wit van ROP heeft dat het beoogde bouwterrein in de heuvels als ‘stedelijk gebied’ is aangemerkt.
Over de partijen die bij deze grote plannen betrokken zijn, wil Da Costa Gomez nog weinig loslaten. Wel zegt hij dat hij samenwerkt met een investeerder uit Nederland, maar hij wil nog niet, zonder overleg met deze partij, de naam openbaar maken.
Omdat het bouwen op heuvels de nodige expertise vereist, laat Da Costa Gomez zich voor dit project adviseren door Geopro Consultants. Deze organisatie was of is volgens hem ook betrokken bij bouwwerkzaamheden op Blue Bay en bij het nieuw te verrijzen resort bij Cas Abao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.