Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Atlanta - De honkbalclub Atlanta Braves stuurt rugnummer 25 - het nummer van voormalig Braves-speler Andruw Jones - met pensioen. Als eerbetoon aan de Curaçaose honkballer wordt rugnummer 25 niet meer aan andere spelers van de club uit het Amerikaanse Atlanta uitgegeven.

AndruwJones1Deze eervolle beslissing laat de club niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 9 september, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Pittsburgh Pirates, zal Jones worden geëerd en zal zijn oude rugnummer 25 officieel met pensioen gaan.
Jones, die in 2016 officieel stopte als profhonkballer, heeft het grootste deel van zijn carrière bij Atlanta Braves gespeeld. Hij begon daar in 1996, toen hij 19 jaar oud was, en speelde tot en met 2007 bij de club. In 2016, toen hij zijn knuppel aan de wilgen had gehangen, werd hij door de club uit Atlanta ingehuurd als speciale assistent.
Van alle Curaçaose honkballers is hij niet de eerste die de hoogst haalbare competitie Major League Baseball (MLB) bereikte - dat was Hensley ‘Bam Bam’ Meulens - maar wel de eerste van wie het rugnummer officieel met pensioen gaat, wat een grote eer is in de sportwereld.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.