Van een onzer verslaggevers
Willemstad – De vijfde editie van Curaçao Corporate Challenge, georganiseerd door Rotary Club of Curaçao, trok zaterdag vijftien bedrijventeams diehet sportief tegen elkaar opnamen.

F10 CurCorporateChallenge kussen Ennia Jeu

Vijftien bedrijventeams met ieder vijftien deelnemers lieten zaterdag hun sportieve kunnen zien. Bij elkaar 225 participanten, die allemaal in een eigen kleurig uniform hun bedrijf vertegenwoordigden. Op de tribune veel enthousiast publiek.

Na het volkslied gezongen door Tania Kross, een optreden van kinderkoor Angelitos en een stevige warming up konden in het SDK-stadion de spellen beginnen. Met de opbrengsten wil Rotary Curaçao haar Scholarship-programma een extra stimulans geven en daarmee lokale jongeren die het sociaalmaatschappelijk minder makkelijk hebben ondersteunen bij het volgen van een havo- of vwo-opleiding. 

De Centrale Bank CBCS was de overall-winnaar, gevolgd door Banco di Caribe en MCB 1.

Vijftien bedrijventeams met ieder vijftien deelnemers lieten hun sportieve kunnen zien. Bij elkaar 225 participanten, die allemaal in een eigen kleurig uniform hun bedrijf vertegenwoordigden. Op de tribune veel enthousiast publiek.

Er waren gedurende zaterdagmiddag verschillende behendigheidsspellen, waarbij het vooral aankwam op teamspirit. Dat gold ook voor de estafette waaraan van elk team twaalf personen deelnamen door ieder honderd meter en gezamenlijk drie rondjes door het stadion te lopen (lees: rennen).

Vooraf al konden de teams punten scoren door een video te maken en deze op Facebook te plaatsen en zoveel mogelijk ‘likes’ te verzamelen. Extra punten waren er ook voor de bedrijven waarvan een directielid meedeed. De Challenge eindigde met een uitbundige dansperformance van elk van de teams op het grote podium.
De participerende bedrijven van 2023 waren: Aska, Banco di Caribe, Centrale Bank CBCS, Deloitte, Ennia, EWT, EY, Grant Thornton, Guardian, Kooyman, MCB 1 en MCB 2, Orco, RBC en Vidanova. Hoewel ze in de eerste plaats voor zichzelf streden, was er tussen de teams onderling ook veel collegialiteit, onder andere door aanmoediging.

De danscompetitie werd gewonnen door Ennia en Banco di Caribe, die samen met evenveel punten de eerste plaats behaalden, gevolgd door MCB 2 en EY. Laatstgenoemde, EY, wist de meeste likes voor de video te krijgen en won deze prijs.

Tussendoor werd voor hapjes en drankjes gezorgd en na afloop was er een grote bbq met een optreden van Icons. Rotary Club Curaçao heeft op deze manier weer laten zien wat deze grote serviceclub qua organisatievermogen in huis heeft. De Corporate Challenge behoort tot een van de grootste evenementen en fundraisingactiviteiten in zijn soort.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.