Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Colombiaanse driemaster ARC Gloria is op Curaçao aangekomen en op plechtige wijze ontvangen. Het vlaggenschip ligt aan de kade van de Mathey werf in Otrobanda. Gisterenochtend was het nog erg stil rondom het schip dat de hele dag te bezichtigen was. De Gloria kon door omstandigheden begin juni geen deel uitmaken van de vloot die in het kader van de Velas Latinoamérica 2022 Curaçao aandeed, maar brengt nu dus alsnog een officieel bezoek aan het eiland.

F02ARC Gloria 2 DI SERUNANDe Gloria is een bark uit 1968 en het zeilend opleidingsschip van de Colombiaanse academie voor marineofficieren, ‘Escuela Naval de Cadetes Almirante Padilla’.

Het schip is gebouwd in Spanje en is vernoemd naar echtgenote Gloria Zawadsky van de toenmalige minister van Defensie die goedkeuring gaf aan het project in de jaren zestig. De bark heeft drie masten, de eerste twee zijn vierkantgetuigd, de achterste is gaffelgetuigd. In totaal heeft de Gloria 1.400 vierkante meter zeil. ARC Gloria zeilt als trainingsschip voor adelborsten (en koopvaardijofficieren) de hele wereld over. Aan boord zijn 60 bemanningsleden en 70 studenten. Het schip vaart op diesel. Het schip neemt, net als andere tallships, deel aan wedstrijden en evenementen. ,,De ARC Gloria is dankzij de enorme Colombiaanse vlag tussen andere tallships eenvoudig te herkennen”, zo staat geschreven op de website marineschepen.nl.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.