Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Stichting ‘Konstruyendo un Mihó Kòrsou’ (bouwen aan een beter Curaçao) organiseert deze week de tweedaagse Professional Plus 2019-conferentie.

Solliciteren conferentieOp deze conferentie kunnen jonge professionals onder meer solliciteren op een van de zestig vacatures van bedrijven die er aanwezig zullen zijn.
De stichting heeft een luisterend oor gelegd bij een groep jongeren die zich zorgen maakt over de werkloosheid op Curaçao. ,,Daar is het idee van een conferentie uit ontstaan, met als titel ‘Professional Plus 2019’”, aldus de organisatie. Er zijn twee programma’s. Eén gaat over het versterken van de professional die moeite heeft aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt, het andere programma is bedoeld voor professionals die de ambitie hebben een eigen bedrijf te beginnen. ‘Professional plus’ zal niet alleen gaan over kennis die iemand in huis moet hebben, maar ook over vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken die belangrijk zijn om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt of in een eigen bedrijf.
Tijdens de conferentie zullen experts kennis en ervaring uitwisselen. Daar horen ook de ervaren gepensioneerden bij. Genodigde sprekers zijn onder andere Caryl Monte, Lysandro Inacio, Shanny Sommer, Corine Clementina-Blom, Noraima Engelhart-Bentura, Ane Marten de Vries en Nohraya Godfried.
Monte zal het hebben over de mogelijkheden die professionals hebben op de arbeidsmarkt en wat entrepreneurs kunnen doen op de internationale markt. Leiderschap en kennis zijn daarbij de uitgangspunten. Shany Sommer spreekt over de betekenis en het belang van ‘branding’ en marketing, zowel op persoonlijk vlak als op bedrijfsniveau. Lysandro Inacio is de auteur van het boek ‘spiritual entrepreneurship’ en zal ingaan op hoe iemand het doel in zijn leven kan ontdekken.
Daarnaast zal er door de sprekers ingegaan worden op bijvoorbeeld kleding, solliciteren en belastingzaken. Er zijn ook bedrijven aanwezig waar de deelnemers direct kunnen solliciteren. Dus een cv meenemen is handig.
De conferentie is op 7 en 8 juni in het WTC, de toegang is 50 gulden, dit is inclusief een lunch. Kaarten zijn te koop bij ‘House of Health’ (Sta. Rosaweg unit 107 c), ‘24uur uit de muur’ en ‘Mensing’s Caminada’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).