Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vijftiende editie van het Justitieel Vierpartijen Overleg (JVO) vond onlangs op Bonaire plaats.

kustwachtbeleidHieraan hebben alle Justitieministers uit het Koninkrijk deelgenomen: Ferdinand Grapperhaus uit Nederland, Quincy Girigorie uit Curaçao, Andin Bikker uit Aruba en Cornelius de Weever uit Sint Maarten. Tijdens het JVO is onder andere het beleidsplan van de kustwacht voor de periode 2018-2021 goedgekeurd.
Minister Girigorie sprak na afloop van het JVO van een intensieve bijeenkomst met positieve resultaten. ,,Er is gesproken over de aanpak van georganiseerde misdaad en het samenwerken in de bestrijding ervan. Ook is gesproken over de vernieuwing van de samenwerking tussen het RST en lokale politiekorpsen, betere controle van de kusten en de uitvoering van de nieuwe Europese wet op gegevensuitwisseling”, aldus de bewindsman.
Behalve het beleidsplan van de kustwacht is ook de oprichting van een werkgroep voor de evaluatie van de mogelijke introductie van een digitale grenscontrole in alle landen van het Koninkrijk goedgekeurd. Daarnaast is afgesproken dat het MoU om mensenhandel te bestrijden, om de vier jaar moet worden geëvalueerd en is er een risicoanalysesysteem goedgekeurd voor de kust en luchtvaartzones, om zo de veiligheid te vergroten. Tot slot is de samenwerkingsovereenkomst tussen de brandweerkorpsen van de landen ondertekend. Het eerstvolgende JVO is in januari 2019.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).