Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Drie uit Curaçao afkomstige dansers hebben onlangs in Nederland aan verschillende dansacademies hun bachelordiploma ontvangen. Alle drie hebben ze eerder gedanst bij Fina Dance Art School en Simia Dance Company.

dansers2Justin Brown is afgestudeerd als uitvoerend danser aan Codarts Rotterdam, hogeschool voor de kunsten, Lisa de Lannoy als dansdocent aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en Sharité Oleana als dansdocent eveneens aan Codarts Rotterdam. Alle drie zijn nu officieel professionals in hun werkveld.
Brown heeft tijdens zijn stageperiode gedanst bij Staatstheater Mainz in Duitsland, voornamelijk op het gebied van moderne dans en contemporary. Hij is van plan om zich in Nederland te vestigen, waar hij als freelance danser in Europa wil blijven werken. Terugkeren naar Curaçao zit er voor Brown voorlopig niet in omdat er volgens hem op het eiland geen mogelijkheden zijn om als uitvoerend danser werk te vinden.
De Lannoy is afgestudeerd als docent dans, danseres, ondernemer en choreograaf. Verder heeft ze verschillende certificaten op het gebied van fitness ontvangen, waaronder als zumba-instructeur en yoga-instructeur. Naast de 21 lesuren die ze wekelijks geeft, heeft ze een baan als coördinator bij Squash Fitness Centre in Arnhem. Binnenkort gaat ze de pabo-opleiding LO1 volgen om ook in het onderwijs te kunnen werken als ze eenmaal terug is op Curaçao.
Oleana is eveneens dansdocent, maker, ondernemer en danseres. Haar periode bij CodArts heeft ze als zwaar ervaren; zowel fysiek als mentaal. Vorig jaar heeft ze haar stage bij de Fina Dance Art School gedaan. Voor haar thesis had ze identiteit als thema. Oleana blijft voorlopig in Nederland om haar master te doen in Kunsteducatie. Verder gaat ze aan de slag als dansdocent en wil ze verder groeien in de diversiteit van het vak. In de toekomst wil ze graag terugkeren naar Curaçao om haar expertise met het eiland te delen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).