Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Curaçaose baseballspeler Mariekson Gregorius, beter bekend als Didi, heeft de New York Yankees dinsdag met acht binnengeslagen punten - waaronder twee homeruns - naar de zege geleid op de Tampa Bay Rays.


didiDe Curaçaose held ‘excelleerde in de eerste wedstrijd van het seizoen in het eigen Yankee Stadium met twee homeruns, beide keren met twee man op de honken’, zo schrijft de NOS. In de achtste inning bracht de korte stop met een honkslag nog eens twee man over de thuisplaat. ,,Daarmee vestigde Gregorius een record, want nooit eerder wist een korte stop van de Yankees in één wedstrijd acht punten aan te tekenen. Ook tekende de 28-jarige international voor het grootste aantal binnengeslagen punten sinds 26 april 2004, toen Alex Rodriguez verantwoordelijk was voor tien punten”, aldus de NOS in haar verslag. Gregorius bleef zelf nuchter onder zijn optreden. ,,De winst is het belangrijkst. Het gaat niet om mij, maar om het team”, zo gaf hij na afloop tegenover de pers te kennen. 
Er is in de media uitgebreid aandacht besteed aan de uitmuntende prestatie van Gregorius. De Volkskrant noemt de Curaçaoënaar ‘de stille kracht van de New York Yankees’. ,,Een honkballer die in de schaduw van vedetten een van de grootste sportclubs ter wereld aan overwinningen helpt.” De Volkskrant schrijft verder over Gregorius: ,,Met bewonderenswaardige nonchalance houdt hij zich sinds 2015 staande bij de recordkampioen (27 titels), die met een waarde van 3,7 miljard dollar op de ranglijst van zakenblad Forbes met de waardevolste sportclubs ter wereld alleen American footballclub Dallas Cowboys voor zich duldt.”
Gregorius nam zijn entree bij de Yankees als opvolger van club- en baseballicoon Derek Jeter. De verwachting was dat Didi een tijdelijke vervanger zou zijn, zodat de Yankees tijd hadden een ‘echte’ opvolger te vinden voor Captain Clutch. Gregorius bleek echter al snel een aanwinst voor het team uit New York. Vorig seizoen sloeg Gregorius 25 homeruns. Dat waren er meer dan ooit voor een korte stop van de Yankees.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).