Wie het natuurgebied Ascencion nu bezoekt zal het niet ontgaan.

sargassumEr hangt een penetrante lucht van rotte eieren, dankzij het rottende sargassumwier dat in dikke lagen in de baai is gespoeld. Net als Bonaire en Aruba is ook Curaçao niet ontsnapt aan de toevloed van dit zeewier. Na enige media-aandacht vorige week, is er echter niets gedaan om het materiaal op te ruimen met als gevolg het rottingsproces, ook van dieren die tussen het wier vastzaten. Net als enkele jaren geleden zullen de klachten uit de omgeving wellicht pas leiden tot actie bij de overheid, die beschikt over materieel om dit aan te pakken. Vrijwilligers zijn er genoeg, de coördinatie, daar ontbreekt het aan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).