Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Door een verkeersongeluk op de Julianabrug gistermiddag - waarbij drie voertuigen betrokken waren - is de weg van Punda naar Otrobanda urenlang afgesloten geweest. Bij het ongeval zijn vijf gewonden gevallen; één persoon moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis worden getransporteerd.

julianabrug2

Volgens een getuige die deze krant heeft gesproken, wilde een taxichauffeur van de linker- naar de rechterrijbaan wisselen, maar raakte daarbij de achterkant van het voertuig dat voor hem reed. Als gevolg hiervan gingen de auto’s te spinnen. Een naderende dumptruck kon niet meer op tijd remmen.

Op beelden die omstanders hebben gemaakt, is te zien hoe de dumptruck het taxibusje tegen de vangrail heeft geduwd. Ook de auto kwam - met de neus de andere richting op - aan de zijkant klem te zitten onder de truck. De bestuurder van deze auto moest met een ambulance naar de polikliniek van het Sint Elisabeth Hospitaal getransporteerd worden.

De melding van het ongeluk kwam rond 13.15 uur binnen bij de centrale. De brug werd in de richting van Punda naar Otrobanda direct afgesloten en pas om 18.15 uur weer vrijgegeven. Volgens de voorlichter heeft het zo lang geduurd, doordat de truck niet meteen verplaatst kon worden.

Foto Jerwin Nisbeth


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).