Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij een controle van het Veeris Resort door het team van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) zijn zes zeeschildpadden aangetroffen en in beslag genomen. De zeeschildpadden zijn een beschermde diersoort.

schildpaddenHet Veeris Resort wordt in de volksmond ook ‘Chino’ genoemd. Het resort is bedoeld voor stellen die tegen betaling een kamer voor een beperkte tijd huren om seks te hebben.
De politie die bij de controle aanwezig was, heeft de Sea Turtle Conservation Curaçao (STCC) gewaarschuwd toen zij de dieren in een bak bij het resort aantroffen. De zes schildpadden zijn door medewerkers van STCC naar het strand bij Hilton gebracht. Bij dat strand was er nog licht om de schildpadden te controleren op verwondingen. De dieren hebben bij de controle een flippertag gekregen en zijn daarna naar de zee gebracht. Dat heeft woordvoerder Sabine Berendse tegenover deze krant verklaard.
Veeris Resort is na het bezoek van MEO gesloten vanwege het ontbreken van een vestigingsvergunning. De huidige uitbater exploiteerde het bedrijf met de vergunning van de vorige eigenaar. Het resort had ook niet een door de BAB goedgekeurde kassa met een Crib-nummer.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).