Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Benzine en diesel worden vanaf dinsdag goedkoper. Ook de stroom wordt iets goedkoper, maar water stijgt in prijs. Dat heeft het Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) bekendgemaakt. Benzine wordt ruim 7 cent goedkoper. De autorijder betaalt per 1 augustus 1,596 gulden per liter bij de benzinepomp. 


pompstationVoor diesel is de prijsdaling marginaal, namelijk 0,3 cent. Per liter kost diesel straks 1,059 gulden. De gasflessen blijven gelijk in prijs: 40 gulden voor een grote fles en 8 gulden voor een kleine. In de toelichting op de prijswijzigingen zegt BTP dat zowel de aankoopprijs als de correctiefactor is gedaald voor benzine met respectievelijk 5 cent en 1,75 cent per liter. De kleine prijsdaling voor diesel wordt voornamelijk veroorzaakt door de correctie, want de aankoopprijs bleef gelijk.
De nieuwe prijs voor elektriciteit is voor kleine huishoudens volgende maand 47,04 cent per kWh. Dat is 0,24 cent minder dan deze maand voor een gebruik tot 250 kWh. Ook de andere tarieven dalen met 0,24 cent per kWh, zowel voor meer huishoudelijk gebruik, het zakelijke tarief en de bijzondere tarieven voor ziekenhuizen en industrieën.
Water wordt tot een gebruik van 9 kubieke meter 7,37 per kubieke meter. Dat is 33 cent meer dan het huidige tarief. Ook hiervoor geldt dat alle andere tarieven in augustus met hetzelfde bedrag omhooggaan. De aanpassingen van de stroom- en watertarieven worden volgens BTP veroorzaakt door een wijziging in de toerekening van inkoopkosten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.