Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Honkballer Jair Jurrjens is in de Verenigde Staten (VS) voor tachtig wedstrijden geschorst na een positieve dopingtest. Bij de 31-jarige op Curaçao geboren pitcher van Oklahoma City Dodgers (Triple A) zijn sporen aangetroffen van niet lichaamseigen testosteron.

jurrjens
Deze vorm van testosteron wordt in de VS gezien als een prestatieverhogend middel. Wie voor het eerst in de fout gaat, wordt direct 80 duels geschorst. In die periode ontvangt Jurrjens bovendien geen salaris van zijn club. De Oranje-international verklaart de positieve test met het gebruik van antidepressiva. ,,De verboden stof kwam voor in een medicijn dat door mijn arts werd voorgeschreven tegen mijn depressie afgelopen winter. Ik heb dit medicijn al tijden niet meer gebruikt, maar de stof zat duidelijk nog in mijn lichaam en stond op de dopinglijst. Ik wil mij graag verontschuldigen richting mijn team, de honkbalfans en mijn familie”, aldus een verklaring van Jurrjens zelf op Instagram.
Jurrjens zou in april te horen hebben gekregen dat hij positief was bevonden na een reguliere dopingtest. ,,Ik heb onmiddellijk gevraagd of ik in beroep kon gaan, want ik zou nooit opzettelijk valsspelen bij het spelletje dat ik zo respecteer”, zo zegt hij in een verklaring. Een arts zou in een brief aan de Major League Baseball (MLB) een en ander nog hebben uitgelegd, maar ook dat mocht niet baten.
Met de schorsing is het honkbalseizoen voor Jurrjens voorbij. ,,Erg vervelend”, schreef <I>honkbalsite.nl<I> gisteren, omdat hij ‘na een zeer goede World Baseball Classic hard werkte aan een comeback naar de Major League’. De Oranje-international kwam sinds 7 juni niet meer in actie voor de Oklahoma City Dodgers en staat nog steeds onder contract bij de Major League Baseball-club Los Angeles Dodgers.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.