Een zeeschildpad heeft donderdagochtend rond 7.00 uur 68 eieren gelegd bij Koredor. Na honderden meters zwoegen op zoek naar een goede plek voor haar nest, besloot de uitgeputte karetschildpad of ‘loggerhead’ uiteindelijk om haar eieren gewoon maar ergens in een hoekje te dumpen. Om vervolgens direct weer terug te keren naar de zee. Een alerte wandelaar zag dat en heeft direct Carmabi gebeld. Daardoor kon een groot deel van het nest - 51 eieren - worden gered. Die liggen nu in een artificieel nest op een rustig plekje op het strand van Parasasa. Het duurt twee maanden voordat de schildpadeieren uitkomen.

zeeschildpad 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).