Van een onzer verslaggevers
Willemstad – Vandalen hebben in de nacht van donderdag op gisteren huisgehouden in en rond het ‘Pisina Enith Brigitha’ in het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK). zwembadHet zwembad zal ‘zeker twee weken’ gesloten zijn voordat de schade is hersteld.
Dat zegt Thaikadzwa Doran, directeur van Fundashon Desaroyo Deportivo Kòrsou, de stichting die het SDK in Brievengat beheert, desgevraagd. Wie de vernielingen hebben aangericht, kon Doran gisteren niet zeggen. ,,Maar de ravage is enorm. Het hekwerk is beschadigd. Vuilnisbakken, roosters en zwemlijnen zijn kapot gemaakt en in het water gegooid. De letters ‘Enith Brigitha’ zijn van de muur getrokken. Alles is compleet vernield.”
Vanwege de omvang van de schade en ook omdat olievlekken zijn aangetroffen in het zwemwater zal het zwembad voorlopig gesloten zijn. FDDK zal de schade inventariseren en in een rapport niet alleen aangeven wat de kosten van herstel zijn, maar ook welke investeringen nodig zijn om te voorkomen dat iets dergelijks weer gebeurd. Doran: ,,Het hele complex moet met camera’s beveiligd worden en de muur moet hoger. Daarvoor hebben wij als stichting niet voldoende cashflow.” Volgens Doran hebben zowel minister van Sport Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) als Refineria Isla direct steun toegezegd.
Het zwembad van het SDK was al eerder lange tijd gesloten en ging begin februari juist weer open na een renovatie van meer dan een jaar. In april werd het bad omgedoopt tot ‘Pisina Enith Brigitha’ als eerbetoon aan de Curaçaose topzwemster uit de jaren zeventig. Brigitha had geen kans tegen haar rivales van de DDR die, zoals later bleek, met medeweten van de staat doping toegediend kregen, maar werd in 1976 op de Olympische Spelen van Montreal derde op de 100 meter vrije slag. Het goud en het zilver gingen naar de Oost-Duitse meisjes Kornelia Ender en Petra Priemer.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).