Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met een voor Curaçaose begrippen hoge opkomst en steun uit alle lagen van de bevolking, hebben de deelnemers aan de manifestatie in Wishi/Marchena gisteren symbolisch een vuist gebald tegen de regering-Pisas en haar plan om de verkiezingen uit te stellen.

kse2
Vakbondsleider Roland ‘Nacho’ Ignacio vatte het in zijn toespraak treffend samen in een boodschap aan minister Norberto Ribeiro (KdNT) van Bestuur, Planning en Dienstverlening die aan duidelijkheid niets te wensen overliet: ,,Handen af van het Hoofdstembureau, het Konseho Supremo Elektoral (KSE, red). Kom niet aan de integere ambtenaren van Kranshi.”
Gouverneur Lucille George-Wout die afgelopen maandag het Landsbesluit van de regering-Pisas om de verkiezingen uit te stellen niet tekende en voor vernietiging naar de Rijksministerraad doorstuurde, kreeg van de vakbondsleider een spontaan pluimpje voor haar optreden. Ignacio nam tijdens zijn toespraak uit respect voor George-Wout zijn hoed af omdat zij ‘naar eer en geweten handelde’. De vakbondsleider riep de bestuurders ook op om het land de schande te besparen van een Algemene Maatregel van Rijksbestuur.
Ook advocaat Achim Henriquez stond stil bij de opdracht die Ribeiro aan het Hoofdstembureau gaf om de voorbereidingen voor de verkiezingen te staken. De raadsman spant samen met twee andere grote advocatenkantoren een kort geding aan om te voorkomen dat de verkiezingen gedwarsboomd worden. Het feit dat de Gouverneur het Landsbesluit om de verkiezingen uit te stellen niet tekende, is geen reden om het kort geding niet door te laten gaan. ,,De minister heeft Kranshi en KSE geïntimideerd en probeert nu de voorbereidingen voor de verkiezingen te dwarsbomen”, aldus Henriquez. .,,Laten wij niet toestaan dat een paar criminelen die geen gedegen opleiding hebben, het voor het zeggen krijgen. Het kort geding is belangrijk omdat het duidelijk maakt dat er niet één roepende in de woestijn is, maar een volk dat opkomt voor zijn rechten.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).