Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vandaag verhuizen de eerste drie van in totaal vijftien molenwieken, met een gezamenlijke lengte van 855 meter naar de plaats van bestemming aan de kust bij Tera Kòrá. Gisteren werd het transport vanaf het Amstelterrein voorbereid.

molenstk
Zoals bekend zijn de nieuwe windturbines van het merk Vestas, die op Tera Kòrá het windmolenpark gaan uitbreiden, afgelopen maandag op Curaçao gearriveerd. De turbines komen uit Europa en moeten gezamenlijk 3,5 MW gaan opbrengen waardoor de totale capaciteit van alle windmolenparken op het eiland 46,5 MW moet gaan worden, 28 procent van de lokale consumptie van energie. Het windmolenpark gaat de naam ‘Parke Mou Maria’ dragen, naar een van de eerste krachten van Aqualectra die met windenergie werkte.
Met de komst van de turbines, in delen, is de eindfase van de bouwfase aangebroken. De masthoogte van de molens is 91 meter, de wieken hebben een lengte van 57 meter. De onderdelen staan nu opgeslagen op het Amstelterrein aan de Nieuwe Havenweg en worden van hieruit vandaag getransporteerd naar Tera Kòrá. De route gaat vanaf het Amstelterrein via de Emancipatie Boulevard richting Biesheuvel, via de Schottegatweg Oost (Ring) naar de rotonde Palu Blanku. Vanaf de rotonde gaan de onderdelen via de Rooseveltweg richting het vliegveld, waarna de weg wordt vervolgd naar de rotonde van Zegu en via deze rotonde naar Tera Kòrá. Het transport begint vandaag om 8.30 uur en duurt tot 1 april. Dat kan zowel in het weekend als doordeweeks gebeuren. Het transport vindt plaats onder politiebegeleiding, zo maakt Aqualectra bekend.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).