Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Guangdong Zhenrong Energy (GZE) is bereid om de Curaçaose PSB Bank als huisbankier te gebruiken voor de geldtransacties in verband met de exploitatie en modernisering van de Isla-raffinaderij, een miljardenproject.

psbgze

Gisteren ondertekenden de directeuren van beide bedrijven een Memorandum of Understanding (MoU).
Dat het Chinese staatsbedrijf GZE en de daaraan gekoppelde China Zhenrong Holding (CZR) voor de voormalige Postspaarbank kiezen, is geen verrassing. De PSB Bank, waarvan de Curaçaose overheid 100 procent aandeelhouder is, werd in november vorig jaar ook al genoemd in de Heads of Agreement (HoA) die de regering tekende met GZE en CZR. ,,Daarin en in het MoU van september werd al aangegeven dat alle belangrijke transacties via de PSB moeten lopen”, zei de directeur van de Curaçaose bank Daniel Hodge gisteren, voorafgaand aan de ondertekening van het MoU. ,,We zien het als een kans om te groeien.”
Alhoewel Hodge toegeeft dat een MoU absoluut niet bindend is en niet meer dan een bereidwilligheidsverklaring noemde hij de ondertekening toch ‘een historisch moment’ en ‘belangrijk voor de toekomst van Curaçao’. ,,Het zorgt voor meer zekerheid en stabiliteit. Ook voor het personeel van de Isla. Door de onzekere toekomst van de raffinaderij waren financiële instellingen voorzichtig met het verstrekken van leningen op lange termijn aan deze werknemers.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).