Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Twee van de drie productie-units van Aqualectra die lange tijd buiten werking waren, zijn inmiddels weer aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De derde volgt de komende week.


AqualectraDat zegt woordvoerster Sharo Bikker desgevraagd. ,,Door de vele wind hebben we, ondanks het tijdelijk wegvallen van de 22 megawatt van Curaçao Refinery Utilities (CRU), geen problemen met de stroomvoorziening op het eiland”, zegt Bikker. ,,De twee installaties zijn op het netwerk aangesloten, maar leveren geen stroom, ze dienen nu als reservecapaciteit.”
De drie productie-units kunnen samen 25 megawatt stroom leveren. De defecte machine van de energiecentrale Dokweg II was begin februari al gerepareerd. Het ging om een fabrieksfout van het Finse bedrijf Wärtsilä. Bij de machines van de centrale op het Isla-terrein ging het om een defecte generator. De ene werd in Frankrijk gerepareerd, de ander lokaal, met behulp van buitenlandse technici.
De installaties van CRU liggen sinds begin februari plat vanwege groot onderhoud. Het is volgens Henny Cornelia, woordvoerder van Refineria Isla, voor het eerst in 30 jaar dat op dergelijke schaal reparaties worden uitgevoerd. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden, waarvoor twee weken is uitgetrokken, zijn 900 Venezolanen ingevlogen.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).