Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op het YouTubekanaal Paws on Curaçao worden wekelijks filmpjes geplaatst over het wel en wee van de zwerfdieren op Curaçao. Paws on Curaçao is opgezet door de op Curaçao geboren en getogen Jar Nobrega, een bekend surftalent.

paws2
Fanatiek golfsurfer die zijn weg weet in de branding aan de noordkant. Verzot op de zee. En erg begaan met het lot van de vele zwerfdieren op Curaçao. Jar Nobrega helpt waar hij kan. Video’s maken en editen is zijn hobby en Nobrega besloot zijn vaardigheden in te zetten om aandacht te zoeken en hopelijk fondsen te genereren voor de verschillende organisaties die zich inzetten voor de dieren op Curaçao. ,,Ik doe dit om te laten zien hoe hard die mensen werken om de dieren een beter leven te geven, om ze een stukje respect te geven. De video’s zijn in het Nederlands en ik hoop dat met Paws on Curaçao er meer aandacht in Nederland komt en mensen op afstand gaan doneren of een Curaçaose hond of kat adopteren.” Nobrega hoopt dat zijn video’s veel gedeeld gaan worden. ,,Dat delen is heel belangrijk om heel veel mensen te gaan bereiken. Stel dat 1 procent van de Nederlanders gaat helpen, dan is dat 260.000 mensen. Dat is meer dan het aantal inwoners van Curaçao. Ook is het goed dat lokale mensen dit zien, als er dan wat is met een hond of kat weten ze waar ze hulp kunnen vragen.”
Inmiddels heeft Nobrega samen met een vriend videorapportages gemaakt over het werk van Alle Hadoc, Feed Friends en Cats on Curaçao. Ook verslaat Nobrega de ontwikkelingen rond Muffin, een hond die kaal van de schurft en met een lelijke wond aan zijn poot op landfill Malpais is gevonden. Nobrega wil graag alle stichtingen en individuen op Curaçao in beeld brengen. ,,Donateurs kunnen dan zien wat ze doen en video’s zijn nu heel populair in Nederland. Stichtingen die ook een video willen op mijn kanaal, kunnen contact met mij opnemen via Twitter of via YouTube. Het is allemaal gratis trouwens, ik doe dit als vrijwilliger.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).