Van onze redactie
Willemstad - De drieëndertigste Eindejaarsrace wordt 18 december georganiseerd door Ivo van Dooren en de Zeeverkenners. Traditiegetrouw wordt met deze race het zeiljaar afgesloten.
eindejaarsraceDe Eindejaarsrace is een inhaalrace waarbij de zeilboten op handicap starten vanaf de Zeeverkennerij op het Spaanse Water. De langzamere boten starten het eerst en de snelste boten het laatst.
De race gaat daarna vanaf het Spaanse water, via Fuik naar de St. Annabaai en weer terug naar het Spaanse Water. De finish is ook weer bij de Zeeverkenners. De eerste zeilboot die binnenkomt is de grote winnaar.
De doorkomst van al deze zeilboten in de St. Annabaai, tussen ongeveer 11.00 en 13.00 uur, is ieder jaar weer een enorm festijn en een lust voor het oog en een buitenkansje voor het maken van unieke foto’s.
Voor alle deelnemers is er na afloop een gezellige ‘After Sail’, met de nodige sterke verhalen, compleet met oliebollen en een drankje. Voor de eerste tien binnenkomende boten zijn er prijzen beschikbaar.
Tijdens de prijsuitreiking van deze laatste zeilrace van 2016 worden ook de kampioenen bekendgemaakt van het jachtkampioenschap zeiljachten (cruising- en racingklasse) van het zeiljaar 2016.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).