Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Kenley Jansen heeft een nieuw vijfjarig contract getekend bij de Los Angeles Dodgers. De 28-jarige Curaçaoënaar gaat in die periode maar liefst 80 miljoen dollar verdienen als closer van de ploeg waar hij zijn hele loopbaan al voor uitkomt.
kenleyjansenHet vorige contract van Jansen liep na het afgelopen seizoen af. In 2016 maakte de reliever (een werper die op de heuvel komt nadat de startende werper vervangen is) indruk met zeer goede statistieken en opvallende prestaties in de play-offs. Al snel werd duidelijk dat Jansen als free agent weleens een zeer groot contract aangeboden zou kunnen krijgen.
Teams als de New York Yankees, de Miami Marlins en de Washington Nationals hengelden naar zijn diensten. Uiteindelijk koos Jansen dus voor een langer verblijf bij ‘zijn’ Los Angeles Dodgers. Dat leverde hem net geen recordcontract voor een reliever op. Die eer ging naar de Cubaan Aroldis Chapman, die vorige week voor vijf seizoenen en 85 miljoen dollar tekende bij de New York Yankees.
Naar verluidt zou Jansen een vergelijkbaar contract aangeboden gekregen hebben door de Marlins en de Nationals, maar zijn keuze viel dus op de Dodgers. Met gemiddeld ruim 15 miljoen euro per jaar aan salaris is Jansen in één klap de bestbetaalde sporter uit het Nederlands Koninkrijk.
Jansen, die eerder tijdens de World Baseball Classic en het WK Honkbal in 2009 voor Oranje uitkwam, maakt ook deel uit van de voorselectie van Team Kingdom of the Netherlands dat in maart van volgend jaar deel zal nemen aan de World Baseball Classic, het wereldkampioenschap honkbal waaraan ook Major League-spelers mee mogen doen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).