Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Opleidingsinstituut Feffik moet de 4.000 arbeiders scholen die in de toekomst nodig zijn voor de modernisering van de Isla-raffinaderij. Dat stelt Omayra Leeflang van Un Kòrsou Hustu in een schriftelijke verklaring.

leeflang
De politica reageert op de presentatie van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) onlangs in de Staten. Het team hield in verband met het Memorandum of Understanding (MoU) tussen Curaçao en Guangdong Zhenrong Energy, een presentatie. Het MDPT verklaarde tijdens de presentatie dat de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) belast wordt met de scholing van de arbeiders.
Leeflang bekritiseert het feit dat de demissionaire premier Whiteman niet kan aangeven wanneer het kabinet besloot dat SSC de arbeiders gaat scholen. SSC heeft niet de bevoegdheid of de capaciteit om de scholing voor haar rekening te nemen, zo oordeelt Leeflang. Via die organisatie is het ook niet mogelijk om diploma’s af te geven, de stichting kan ook geen curricula voor scholing opstellen. Als SSC de arbeiders moet scholen, dan zal dat alleen maar leiden tot een verspilling van miljoenen.
Feffik daarentegen, heeft de bevoegdheid, faciliteiten en docenten om de arbeiders te scholen. Als de Feffik de 4.000 werknemers kan scholen, krijgt het de status van nationaal vormingsinstituut. Leeflang hoopt dat het kabinet met MAN-signatuur het proces van de modernisering van de raffinaderij op zich neemt en dit niet overlaat aan het MDPT.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).