Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De sociaaldemocratische partij MAN zal waarschijnlijk pas in de tweede helft van deze week de lijst van kandidaat-ministers kunnen overleggen, zo heeft partijvoorzitter Emil Walle aan deze krant verklaard.

statenleden
,,Het was de wens van de formateur en de gouverneur om het tijdstip van maandag 18.00 uur aan te houden als de tijd om de lijsten in te dienen. De partij heeft de formateur geïnformeerd dat de procedures voor het voordragen van kandidaat- ministers in acht moet worden genomen. De partijraad moet over de voordracht beslissen”, aldus Walle.
De partijraad van MAN komt morgen bijeen. De coalitiepartijen PNP en PAR, goed voor elk twee ministers, hebben de lijst met hun kandidaten wel ingeleverd. Dat hebben Henny Reinilia, partijvoorzitter van PNP, en politiek leider Zita Jesus-Leito van PAR aan deze krant verklaard. Het is niet bekend of PS de lijst al heeft ingeleverd.
Gregory Damoen, voormalig directeur van Financiën en in het verleden partijleider van Forsa Kòrsou, is door MAN benaderd voor de post van minister van Financiën. Dat heeft hij tegenover deze krant bevestigd. Damoen is in het verleden als bewindvoerder bij de Girobank benoemd nadat de Centrale Bank daar ingreep. In gesprek met deze krant verklaarde hij zich te beraden over de vraag of hij beschikbaar is als minister.
,,Ik ben uiteraard bereid om indien nodig mijn bijdrage te leveren maar wil daar eerst over nadenken. De partij moet ook nog tot een besluit komen”, aldus Damoen.
MAN heeft de namen van de kandidaat-ministers niet prijs gegeven. Walle verklaarde aan deze krant dat de partij om de privacy van de kandidaten te beschermen, de namen niet noemt. ,,Wij willen zo voorkomen dat er allerlei geruchten en speculaties ontstaan wanneer een kandidaat niet door de screening komt”, aldus de voorzitter.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).