Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Refineria Isla bv, heeft voor de dertigste keer de kerstverlichting ontbrand van de kerstvoorstelling aan de ingang van de raffinaderij aan de Schottegatweg. Dit jaar is de boodschap ‘Onze verplichting om de toekomst te garanderen’.


Giovanni Abath heeft ook dit jaar de kerstvoorstelling ontworpen: een grote Ark van Noach. Volgens de Bijbel werd de ark ingezet op een moment dat er geen hoop meer was. Het was uiteindelijk een witte duif met een takje in de snavel die alle opvarenden van de Ark van Noach, van elke diersoort een mannetje en een vrouwtje, het nieuws bracht dat er land in zicht was. Een nieuw begin voor allen.
,,Net als ten tijde van de Ark van Noach, beleeft Curaçao ook moeilijke tijden, waar veel zorgen zijn over de economie en het voortbestaan van de raffinaderij. De ontwerper heeft de raffinaderij vergeleken met de Ark van Noach die iedereen veiligheid bood en garandeerde dat het leven voortgezet kon worden. De raffinaderij biedt zekerheid en werk en is een belangrijke economische pilaar. Deze ark dient om opnieuw te beginnen, daar staat Refineria Isla voor. Opnieuw beginnen met een schoon milieuvriendelijk bedrijf en met hart voor de samenleving”, aldus de uitleg bij de kerstverlichting. De ontwerper heeft hieraan toegevoegd: ,,Stel je eens voor hoe het met je gesteld zou zijn als er 100 jaar geleden geen raffinaderij gebouwd was.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.