Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De 31-jarige William Junny Spencer - die afgelopen woensdag op gruwelijke wijze om het leven is gekomen - is als verdachte overleden. Dat laat Norman Serphos, de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) tegenover deze krant weten.
Spencer was een bekende van justitie. In het verleden is hij betrokken geweest bij een schietpartij waarbij iemand gewond is geraakt. Voor deze schietpartij heeft hij een straf uitgezeten en is hierna vorig jaar vrijgekomen. In juni 2014 raakte hij echter weer in aanraking met justitie toen hij een man – na een aanvaring over gekochte auto-onderdelen – met de dood bedreigde en vervolgens ook nog op hem schoot. Bij deze schietpartij is niemand gewond geraakt. Spencer werd opgepakt, doodslag ten laste gelegd, heeft tien dagen in voorarrest gezeten en is vervolgens weer op vrije voeten gesteld. ,,Hij bleef echter wel verdachte en is uiteindelijk ook zo overleden”, aldus Serphos.
Spencer werd woensdagochtend in een brandende Kia Picanto bij Koraal Tabak aangetroffen. Bij aankomst van de politie was het lichaam al verkoold. Al snel kon echter worden vastgesteld dat het om Spencer ging, onder andere door het horloge van het slachtoffer - dat niet verbrand was. Sinds woensdagochtend doen geruchten de ronde dat Spencer zou zijn doodgeschoten alvorens hij in de auto zou zijn geplaatst. De autopsie - die gisteren moest plaatsvinden - moet de exacte doodsoorzaak uitwijzen. Gisteren waren de resultaten hiervan nog niet bekend.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).