Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse beurzen zijn gisteren, na een rustige sessie, nagenoeg onveranderd gesloten. Beleggers op Wall Street keken vooral uit naar de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve morgen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 17.229,13 punten. De brede S&P 500, die vrijdag nog het hoogste niveau van 2016 bereikte, zakte 0,1 procent tot 2.019,64 punten. Schermenbeurs eindigde vlak op 4.750,28 punten.
De Fed begint vandaag aan een tweedaagse vergadering. Naar verwachting houdt de centrale bank het beleid onveranderd. Er wordt daarom vooral uitgekeken naar eventuele opmerkingen over de invloed van de recente onrust op de markten op het rentebeleid. Voorzitter Janet Yellen geeft na de publicatie van het rentebesluit een toelichting.
Beleggers lieten de dalende olieprijzen even voor wat het was. Amerikaanse olie werd 3,1 procent goedkoper op 37,30 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie zakte 2 procent tot 39,60 dollar. Dat kwam onder meer na berichten dat er pas in april weer overleg is tussen oliekartel Opec en andere olieproducerende landen over een bevriezing van de productie.
Aan de oliesector gerelateerde bedrijven gingen omlaag. Southwestern Energy en Chesapeake Energy zakten 6,8 procent. Halliburton speelde 1,7 procent kwijt en Schlumberger zakte 2,1 procent.
Starwood Hotels & Resorts ging 7,8 procent omhoog. De internationale hotelketen heeft een overnamebod ontvangen van Chinese investeerders van bijna 13 miljard dollar. Eerder had Starwood nog ingestemd met een bod van meer dan 12 miljard dollar van branchegenoot Marriott International.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.