Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De beurzen op Wall Street zijn gisteren zonder grote uitslagen gesloten.

Net als in Europa was het aanvankelijke enthousiasme over de nieuwe stimuleringsmaatregelen van de ECB van korte duur. De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen eindigde nagenoeg onveranderd op 16.995,13 punten. De brede S&P 500 sloot ook vlak, op 1.989,57 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent achteruit naar 4.662,16 punten.
Voorbeurs zorgde de ECB voor spektakel door al zijn rentetarieven te verlagen en de opkoop van obligaties uit te breiden. Daarnaast kunnen banken geld toe krijgen als ze geld lenen bij de ECB om hun eigen kredietverlening op te voeren. In Europa en op Wall Street verdween de ‘euroforie’ hierover echter al snel, door de zorg dat de ECB hiermee zijn instrumenten om de groei en inflatie aan te jagen heeft opgebruikt.
Daarnaast woog de verdere daling van de olieprijs op de beurs. Amerikaanse olie werd bijna 1 procent goedkoper bij 37,95 dollar per vat, mede doordat er weinig schot lijkt te zitten in de plannen van de Opec om de olieproductie te bevriezen.
Twitter zakte 6 procent in het rood. Volgens <I>The Wall Street Journal<I> wil het internetbedrijf zijn salarissen verhogen om te voorkomen dat talentvolle medewerkers hun heil elders zoeken.
De Dow Jones werd aangevoerd door farmaceut Merck, chipfabrikant Intel en olieconcern Chevron. Zij wonnen ruim 1 procent. Chemiebedrijf DuPont sloot de rij met een min van 2 procent. Bij de kleinere bedrijven werd Dollar General bijna 11 procent meer waard. De keten van goedkope winkels presenteerde betere jaarcijfers dan verwacht.
Amerikaanse beleggers kregen voorbeurs nog een meevallend cijfer over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Die zijn vorige week gedaald naar het laagste niveau in vijf maanden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.