Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in de voorlaatste sessie van het jaar met verlies de handel uitgegaan.

Vooral de oliehandel zorgde in de dunne eindejaarshandel voor iets van reuring. Beleggers verwerkten daarnaast recente cijfers over de huizenverkopen in de VS.
De leidende Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,7 procent op 17.603,87 punten. De S&P 500 ging 0,7 procent omlaag naar 2063,36 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,8 procent en sloot op 5065,85 punten.
De olieprijs zakte gisteren weg na het bericht dat de olievoorraden in de VS vorige week onverwachts zijn gegroeid. In het kielzog deden ook olieconcerns een stap terug. Zo verloor Chevron 1,3 procent en ook zag ExxonMobil zijn beurswaarde met 1,3 procent dalen.
Garagebedrijf Pep Boys sloot 2,9 procent lager. De Japanse bandenfabrikant Bridgestone liet weten niet met een hoger bod op het bedrijf te komen als reactie op het door Pep Boys omarmde bod van miljardair Carl Icahn. Die overtroefde Bridgestone eerder deze week door zijn bod te verhogen naar 18,50 dollar per aandeel.
Techreus Apple verloor 1,3 procent. Volgens Italiaanse media betaalt het bedrijf een boete van 318 miljoen euro aan de Italiaanse overheid naar aanleiding van een onderzoek naar belastingfraude. De beurswaarde van Weight Watchers dikte 19 procent aan. Mediagrootheid Oprah Winfrey is een campagne gestart ter promotie van het dieetbedrijf.
De voorlopige huizenverkopen in de Verenigde Staten daalden in november met 0,9 procent ten opzichte van de voorgaande maand. De daling was onverwacht. Economen rekenden in doorsnee op een toename met 0,7 procent.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.